Dioptrické brýle
Brýlové čočky
Sluneční brýle
Služby
Kdo jsme?
Kde nás najdete?

Digitální únava zraku

Každý den jsou naše oči zkoušeny prostředím moderní doby. Nejedná se jen o vysedávání u počítače, televize, tabletu či mobilního telefonu. Každé zařízení s obrazovkou vydává tzv. modré záření, jehož účinky se nám přes den kumulují v organismu. Objevuje se pálení očí, bolesti hlavy či nespavost. Tyto a mnohé další příznaky mohou ukazovat na potřebu správné korekce a vhodného produktu pro Vaše oči.

V dnešní době má tento problém několik druhů řešení. Nejdůležitější je samozřejmě používat co možná nepřesnější korekci. Každé oko má individuální parametry a ty je potřeba dodržovat. Proto jsou nevhodné například tzv. hotové brýle. Hotové brýle jsou určeny jako náhradní pomůcka, pokud brýle zapomenete. Rozhodně nejsou vhodné na dlouhou četbu, práci s mobilním telefonem nebo počítačem. Pro komfortní vidění vždy žádejte brýle, které budou zhotoveny přímo pro Vás s ohledem na Vaše potřeby.

Kromě správné dioptrické korekce je dobré volit i vhodnou úpravu brýlových skel. Pokud často využíváte digitální zařízení, doporučujeme brýlové čočky s tzv. filtrem modrého světla. Tato speciální povrchová úprava sníží množství modrého záření, kterému jsou oči vystaveny, a tím Vám uleví od digitální únavy zraku. Jediné omezení tyto čočky představují u profesí, které vyžadují nezkreslené vnímaní barev (grafici, fotografové apod.).

Práce s počítači ale nepředstavuje problém pouze z hlediska modrého záření. Dlouhodobá práce na blízké vzdálenosti představuje zátěž pro oko i zčistě fyzických důvodů. Oko totiž při pohledu do blízka musí neustále aktivně zaostřovat. V nabídce většiny výrobců brýlových čoček tak najdete i čočky se speciálním designem, který Vašim očím poskytne dioptrickou podporu při práci na blízko.

Ani na nositele kontaktních čoček nebylo zapomenuto. Firma CooperVision v nedávné době jako první představila své nové kontaktní čočky Biofinity Energys, které pomáhají řešit nejčastější potíže nositelů při práci s počítačem. Díky jejich speciálnímu materiálu dochází k menšímu osychání čočky v oku a tím i k redukci nepříjemných pocitů únavy a suchosti a také začervenání oka. Dále tyto čočky využívají vylepšený design optických ploch, který stejně jako výše zmiňované brýlové čočky uleví oku od zátěže, která vzniká prací na blízké vzdálenosti.

Jak vidno z předchozích řádků, digitální únava očí už dnes není neřešitelný problém. Dopřejte sobě a svým očím komfort v práci i ve volném čase a přijďte se k nám poradit!